04.12.22 Україна і світ – проти російської агресії. Санкції в дії

12/4/2022
singleNews

За інформації ASA Harvest (Програма з продовольчої безпеки та сільського господарства), рф вкрала українського зерна щонайменше на $ 1 млрд. 

Міністр закордонних справ Сполученого Королівства Джеймс Клеверлі застеріг, що тема переговорів може бути використана президентом путіним для підготовки військ перед початком нового наступу.

Координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі наголосив, що  росія не виявляє жодних ознак готовності завершити розв’язану нею війну в Україні переговорами.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив про передачу Україні ще двох відремонтованих гаубиць PzH2000.

Чеська компанія Excalibur Army відновлює та модернізує для України близько 90 танків Т-72.

Чеські активісти зібрали кошти на чотири мобільні зенітні кулеметні установки Viktor для ЗСУ.

рф

У єдіному фєдєральному рєсурсє свєдєній о банкротствє на росії в жовтні опубліковано 5 953 повідомлень про намір кредиторів довести до банкрутства своїх боржників (у 2,4 раза більше за аналогічний період 2021 року), у листопаді – 3 327 (збільшення на 42 % порівняно з листопадом минулого року).

Через російську кризу 24 % росіян збираються подарувати до Нового року товари, що були у використані, – йдеться в опитуванні оператора експрес-доставки сдек спільно з онлайн-магазином секонд-хенду «рєкульт». Найчастіше планують дарувати стару техніку, одяг та взуття. Більшість респондентів пояснюють таке рішення зростанням цін на оригінальну продукцію (57 %) та бажанням заощадити власні гроші (45 %).

Авіаційний переліт росіян до Парижа триває не 3,5 години, як це було на початку року, а через непрямі маршрути і транзитні пересадки – майже добу, – зазначили в компанії «ракєта», водночас квитки подорожчали на 32 %.

Дитячий телеканал компанії Disney російською мовою з 14 грудня припинить мовлення на росії та білорусі. російський сайт і паблики російського Disney в соціальних мережах перестали оновлюватися ще 30 вересня.