12.04.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

4/12/2021
singleNews

Французька Республіка

У Франції проміжок часу між першим і другим уколом РНК-вакцинами від коронавірусу буде збільшений з чотирьох до шести тижнів. Про це заявив міністр охорони здоров'я країни Олів'є Веран. Цей крок буде зроблений для того, щоб збільшити темпи вакцинації населення, пояснив політик.

Чеська Республіка

Із 12.04.2021 року в ЧР планують відмінити надзвичайний стан. Однак, у відповідності до постанови, підписаної Міністром охорони здоров’я Петром Аренбергером, з цього дня жителям країни можна буде збиратися не більше ніж по двоє у закритих приміщеннях чи на відкритому повітрі.

Словацька Республіка

За інформацією Міністерства охорони здоров’я СР, епідеміологічна ситуація у Словаччині з точки зору поширенням в країні коронавірусної інфекції SARS-CoV-2 поступово покращується. У зв’язку з цим планується поступове послаблення карантинних обмежень, зокрема з 12.04.2021 планується відкриття для класичного навчання початкових шкіл першого рівня (1–5 класи) за умови пред’явлення одним з батьків учня негативного тесту на COVID-19. При цьому в країні до 28.04.2021 діє режим надзвичайного стану та запроваджені раніше протиепідеміологічні обмеження, такі як комендантська година з 20:00 до 05:00, обмеження щодо пересування між адміністративними районами, заборона відпусток за кордоном, обов’язковий карантин для всіх, хто повернувся з-за кордону, тощо.

Республіка Польща

У Польщі вакцини від коронавірусу на практиці показали ефективність у 99% випадків. Про це заявив міністр охорони здоров’я Адам Недзельський. «У групі з понад 5,5 млн вакцинованих людей лише 51 000 згодом отримали позитивний тест на коронавірус. При цьому більше половина таких випадків зараження сталися протягом 14 днів після отримання першої дози», – зазначив міністр.

Канада

Реанімаційні відділення в лікарнях Онтаріо зіткнулися з безпрецедентним навантаженням. У зв’язку з цим уряд Онтаріо дозволив лікарням переводити пацієнтів без їхньої згоди до інших відділень та передислоковувати медичних працівників, які працюють у місцевих службах по догляду за населенням, до закладів охорони здоров’я, оскільки кількість пацієнтів із COVID-19 у відділеннях інтенсивної терапії зростає.

Республіка Ірак

Міністерство охорони здоров'я Іраку заявило, що магазини, ресторани та інші підприємства, де працівники не щеплені, повинні бути закриті.

Ісламська Республіка Іран

Влада Ірану оголосила про посилення профілактичних заходів у відповідь на четверту хвилю пандемії коронавірусу. Протягом десяти днів, починаючи з суботи, іранцям заборонено подорожувати в міста з високим ризиком зараження, припинена діяльність підприємств несуттєвих галузей, також закриті розважальні центри та інші громадські місця.

Грузія

За оцінками керівника Національного центру контролю захворювань Амірана Гамкрелідзе, в Грузії починається третя хвиля коронавірусу. Виявлений у Великій Британії різновид коронавірусу став переважати серед нових випадків зараження, що реєструються в Грузії (від 50 до 70 відсотків виявлених випадків). У відповідь на погіршення епідситуації влада Грузії оголосила про продовження великодніх канікул. Додатково неробочими оголошені дні з 4 по 11 травня.

Азербайджанська Республіка

За минулу добу співробітники поліції виявили і затримали в громадських місцях на території республіки 18 інфікованих коронавірусом, які, всупереч приписам лікарів про необхідність проходження лікування в домашніх умовах, залишили місця свого проживання. Стосовно одного з них порушена кримінальна справа за статтею 139-1.1 (порушення протиепідемічного та карантинного режимів) КК АР. Щодо решти порушників триває розслідування.