14.01.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

1/14/2021
singleNews

Республіка Австрія

15.01.2021 р. вступає в силу постанова Уряду, згідно з якою для в’їзду до Австрії відтепер необхідно зареєструватися онлайн. Дана вимога стосується як іноземців, так і австрійців. Зобов'язання по карантину після в'їзду залишається в силі, як і можливість тесту на коронавірус тільки через п'ять днів. При онлайн-реєстрації необхідно вказати своє ім'я та контактні дані, місця перебування за декілька днів до поїздки, адресу перебування в Австрії і, по можливості, запланований термін знаходження в країні.

Португальська Республіка

13.01.2021 р. Асамблея Португалії схвалила постанову про продовження надзвичайного стану з 00:00 16 січня до 23:59 30 січня 2021 р.

Французька Республіка

Наявні показники свідчать щодо стабільно високого рівня захворюваності населення Франції з тенденцією до зниження. За інформацією МОЗ Франції, в країні продовжує зберігатися навантаження на заклади охорони здоров’я, зокрема з урахуванням пацієнтів, чиє перебування у реанімаційних відділеннях не пов’язане з Covid-19.

Королівство Нідерландів

За оцінкою експертів, темпи розповсюдження коронавірусу в Нідерландах дещо знизилися за останній тиждень. Водночас суттєвого прогресу у нормалізації ситуації з розповсюдженням коронавірусу станом на 13.01.2021 не досягнуто, незважаючи на жорсткі обмежувальні заходи.

Канада

У провінції Онтаріо з 14 січня 2021 року протягом щонайменше наступних 28 днів дозволяється лише відвідування продуктових магазинів, аптек та медичних закладів. Офісні працівники несуттєвих підприємств, які можуть виконувати роботу дистанційно, мають залишатися дома. Школи в Торонто, Гамільтоні, регіонах Йорк, Піл та Віндзор-Ессекс будуть зачиненими до 10 лютого, а навчання відбуватиметься в режимі онлайн.

Вводиться обмеження на громадські зібрання на відкритому повітрі до 5 осіб, рекомендується носити маски не тільки в приміщеннях, а також і на вулиці.

Роздрібні магазини, які пропонують вивезення або доставку товару, повинні відкриватися не раніше 7:00 та зачинятися не пізніше 20:00. Обмеження робочого часу не поширюється на продуктові магазини, аптеки, автозаправні станції та ресторани (працюють лише навинос та доставку). Будь-які необов’язкові будівельні роботи повинні бути призупинені.

Міністерство закордонних справ Канади надіслало на адреси всіх іноземних дипустанов, акредитованих в країні, повідомлення з проханням дотримуватися цих правил. Особливо наголошено на вимогах, встановлених в провінції Квебек щодо комендантської години.

Китайська Народна Республіка

Міністерство охорони здоров’я КНР заявило, що безсимптомні випадки коронавірусу навряд чи викличуть масштабні спалахи епідемії. За його оцінкою, такі хворі здатні переносити меншу кількість вірусу, ніж звичайні хворі. При цьому передача інфекції від безсимптомного хворого більш вірогідна при декількох тісних контактах та відсутності захисних масок на обличчі. У зв’язку з цим населення закликали дотримуватися визначених профілактичних заходів з метою мінімізації ризиків зараження.

Малайзія

З огляду на перевантаженість медичних закладів внаслідок стрімкого поширення коронавірусу, МОЗ Малайзії прийняло рішення дозволити хворим на Covid-19, які не мають симптомів або із легкою формою, лікуватися у домашніх умовах із суворим дотриманням вимог самоізоляції без залишення помешкання. Контроль за такими пацієнтами здійснюватимуть спеціально створені групи із медиків та правоохоронців. На 10-й день такі хворі зобов’язані пройти ПЛР-тестування та, після отримання негативного результату, зможуть вільно пересуватися.

Грузія

За інформацією Міністра охорони здоров’я Грузії, у другій половині лютого в Грузії може розпочатися третя хвиля пандемії.

Республіка Казахстан

У м. Алмати вводиться карантин вихідного дня. Очікується, що на тлі погіршення епідеміологічної ситуації в столиці будуть запроваджені нові обмеження. Прогнозується збільшення кількості хворих наприкінці січня.