17.06.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

6/17/2021
singleNews

Австрійська Республіка

Відповідно до інформації Агентства з охорони здоров'я та продовольчої безпеки Австрії, на цей час у країні зареєстровано 71 випадок Covid-19 штаму B.1.617.2, так званого дельта-варіанту індійського походження. Варіант Delta вважається  більш заразним, ніж раніше відомі.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Остаточне скасування усіх коронавірусних обмежень переноситься  з 21 червня на 19 липня. Прем’єр-міністр країни Б. Джонсон зазначив, що наступні чотири тижні дадуть додатковий час для вакцинації ще більшої кількості людей, особливо молоді 18-25 років.

Республіка Ірландія

Ірландія з 19 липня дозволить в’їзд з туристичною метою для мандрівників з третіх країн, зокрема з України.  Якщо мандрівник має підтвердження вакцинації, йому не потрібно буде проходити тестування та карантин.

Королівство Іспанія

До 30 червня залишатимуться тимчасові обмеження на поїздки в Іспанію, не викликані крайньою необхідністю, для громадян третіх країн.

Республіка Словенія

Влада Словенії заявила про закінчення в країні епідемії COVID-19. У МОЗ Словенії підкреслили, що епідеміологічна ситуація покращилася завдяки тим, хто дотримувався коронавірусних обмежень та вакцинувався.

Французька Республіка

Прем'єр-міністр країни Жан Кастекс оголосив, що з 17 червня скасовується обов'язкове носіння масок на вулицях,  а з 20 червня – комендантська година, що діяла з 23:00 до 06:00.

Канада

Проведене дослідження продемонструвало, що вакцини Pfizer-BioNTech та Oxford-AstraZeneca навіть після однієї дози запобігають важкому перебігу хвороби та госпіталізації у разі зараження штамом коронавірусу Delta.

Турецька Республіка

Міністерство охорони здоров'я країни повідомило, що 23 мільйони громадян Туреччини отримали перші дози вакцини, повністю вакциновано понад 14 мільйонів осіб.