24.11.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

11/24/2021
singleNews

Чеська Республіка

Уряд Чехії за підсумками засідання 22 листопада ухвалив рішення не запроваджувати в країні режим надзвичайного стану. Водночас Чеська лікарська палата у відкритому листі закликала уряд якнайшвидше ввести в країні загальний локдаун. На думку медиків, щоб подолати епідемію, необхідно максимально обмежити контакти між людьми.

Крім того, Чеська лікарська палата закликала негайно зробити вакцинацію від коронавірусу обов'язковою для всіх медпрацівників та працівників соціальних установ, а в подальшому – і для всіх повнолітніх жителів країни. Палата також просить скоротити термін дії сертифікатів вакцинації з одного року до шести місяців для всіх, хто отримав лише дві дози щеплення. При цьому лікарі пропонують дозволити робити третє щеплення вже через п’ять місяців після другого.

Словацька Республіка

Із 25.11.2021 року у Словаччині очікується введення обмеженого локдауну.

Королівство Данія

Данські органи охорони здоров'я прагнуть збільшити темпи вакцинації, довівши її до 300 тис. осіб на тиждень для протидії підвищенню рівня зараження.

Республіка Хорватія

У Хорватії тривають  обмежувальні заходи, зокрема особливий режим перетину кордону. Від іноземців вимагається наявність негативного ПЦР-тесту (не більше 72 годин від забору крові), тесту на антиген (не більше 48 годин від забору крові) або підтвердження щеплення вакцинами, визнаними в ЄС, для осіб, що мають право проживання в країні або ЄС. Як альтернатива тестуванню може бути застосований 14-денний карантин (для громадян ЄС з країн «червоної» зони – виключно тест).

Грецька Республіка

У Греції обговорюється питання недостатньої ефективності вакцин та розглядається варіант чотирьох щорічних щеплень. Використовуються електронні паспорти вакцинації європейського зразка, карантинні обмеження не знімаються. Носіння маски обов'язкове для приміщень і на вулиці в місцях скупчення людей. Сертифікат або негативний тест необхідно демонструвати при користуванні громадським транспортом, на вході до закладів сектору харчування, розважального, спортивного тощо. В робочому та навчальному процесі за відсутності сертифікату необхідно двічі на тиждень проходити тестування.

Малайзія

На одному із суден ВМС Малайзії, яке здійснило рейд із порту Лумут та зайшло до порту Кота Кінабалу, у 93 моряків із 134 було виявлено коронавірус.