25.01.2022 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

1/25/2022
singleNews

ВООЗ

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейєсус заявив, що застосування комплексних заходів наблизить закінчення пандемії коронавірусної інфекції, і вона може завершитися у 2022 році. Комплекс заходів передбачає вакцинацію 70 % населення кожної країни з особливою увагою до груп ризику; зниження смертності від COVID-19 завдяки ефективному клінічному лікуванню через доступ до діагностики, кисню та противірусних препаратів; «калібрування» соціальних заходів.

Республіка Болгарія

Болгарія відмовилася від запровадження тотального карантину в контексті пандемії коронавірусу. Вважається, що для ефективної боротьби з коронавірусом сьогодні необхідно зміцнювати матеріально-технічну базу клінік і лікарень, а також активно вакцинувати населення.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Влада Великої Британії планує скасувати самоізоляцію для нещеплених від коронавірусу пасажирів, які в'їжджають до країни. Їм не потрібно буде робити аналіз на 8-й день після прибуття або йти на самоізоляцію. Основна вимога – заповнення форми для в'їзду, щоб продемонструвати негативний тест, зданий за два дні до поїздки, а також вимога здати ПЛР-тест після прибуття. Нові правила набудуть чинності 11 лютого. Щодо людей, які повністю пройшли курс вакцинації схваленими в Королівстві препаратами, то їм на в'їзді в країну взагалі не доведеться проходити будь-які тести.

Також уряд планує скасувати суворий карантин для осіб, які прибувають з країн, де поширюються нові та потенційно небезпечні штами коронавірусу.

Грецька Республіка

Управління цивільної авіації Греції оголосило про продовження умов в'їзду до країни до 7 лютого 2022 року:

негативний результат тесту після прибуття до Греції незалежно від вакцинації для всіх мандрівників віком від п'яти років і старше. Усі, хто прибуває до Греції, незалежно від національності та статусу вакцинації, повинні мати негативний результат ПЛР-тесту за останні 72 години або, як альтернативу, негативний результат експрес-тесту протягом 24 годин до прибуття в Грецію;

заборона в'їзду для громадян третіх країн. Відповідно до директиви про іноземні рейси діє заборона на в'їзд до Греції громадян третіх країн, які не є країнами ЄС та Шенгенської зони, включаючи їхні подружжя або осіб, з якими вони уклали угоду, а також їхніх неповнолітніх дітей. Правило не стосується пасажирів, які їдуть до Греції з вагомих причин, та постійних жителів України, Австралії, Північної Македонії, Об'єднаних Арабських Еміратів, США, Великої Британії, Ізраїлю, Канади, Білорусі, Бахрейну, Нової Зеландії, Південної Кореї, Катару, Китаю, Кувейту, Саудівської Аравії, Сербії, Сінгапуру, Боснії та Герцеговини, Чорногорії, Албанії, Японії, Лівану, Азербайджану, Вірменії, Йорданії, Молдови, Брунею, Сан-Марино, Андорри, Ватикану, Монако, Туреччини, Індії, Уругваю, Оману, Чилі, Мексики, Косово, Тайваню, Росії;

усі мандрівники до Греції, незалежно від національності, мають заповнювати електронну форму PLF (форма пошуку пасажирів) у будь-який час до вильоту рейсу в Грецію. Електронна форма PLF, що автоматично надсилається пасажиру електронною поштою, вважається необхідним проїзним документом.

Обов'язкові умови в'їзду до Греції поширюються на дітей віком від п'яти років.

Водночас експрес-тести проводитимуться для всіх міжнародних пасажирів після прибуття відповідно до процедури, передбаченої формою пошуку пасажирів. У разі позитивного результату тесту турист буде поміщений на п'ятиденний карантин у відповідне місце тимчасового перебування.

Королівство Данія

Новий субштам «Омікрона» BA.2 лише за кілька тижнів почав домінувати в Данії.

Республіка Вірменія

У Вірменії набули чинності нові обмеження через COVID-19. Відвідувачі ресторанів, готельних комплексів, спортивних залів та інших громадських місць мають пред'являти QR-код із даними про вакцинацію або довідку з негативним результатом ПЛР-тесту.

Грузія

Міністерство охорони здоров'я Грузії змінило протокол лікування дітей, які заразилися коронавірусом. Госпіталізувати тепер дозволяється лише за важкого розвитку хвороби. Якщо високої температури у дитини немає, або її можна збити звичайними препаратами, а також за відсутності сильного кашлю, вважається, що можна лікуватися в домашніх умовах. До таких заходів вдалися для того, щоб уникнути перевантаженості ковід-шпиталів.

Алжирська Народна Демократична Республіка

За повідомленням Міністра охорони здоров’я Алжиру А. Бенбузіда, 94 % смертей від коронавірусу зафіксовано у невакцинованих осіб, окрім цього, 80 % госпіталізованих пацієнтів з Covid-19 не отримали жодної дози вакцини від коронавірусу. За офіційними даними Алжирського наукового комітету з моніторингу розвитку пандемії, в країні кількість вакцинованих громадян не перевищує 13 млн осіб, що наразі не дає змоги країні досягти колективного імунітету.