29.07.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

7/29/2021
singleNews

ЄС

Станом на сьогодні Єврокомісія уклала близько 200 контрактів на різного роду медичні контрзаходи на загальну суму понад 12 мільярдів євро.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Міністр транспорту країни Грант Шаппс оголосив, що з 2 серпня людям, які прибувають з ЄС або США і пройшли повну вакцинацію, не доведеться проходити карантин після прибуття. Послаблення стосується тільки тих, хто прибуває з країн, перерахованих у списку Великої Британії, де спостерігається помірний рівень зараження COVID-19.

Естонська Республіка

З Естонії в Україну  відправлено партію гуманітарної допомоги, яка складається з 52 800 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca (Vaxzevria).

Італійська Республіка

Італійські регулятори схвалили використання вакцини проти COVID-19 від Moderna для дітей у віці 12-17 років, що зробило її другим препаратом, схваленим для підлітків, нарівні із вакциною Pfizer.

Литовська Республіка

Уряд Литви вирішив надати роботодавцям право на відсторонення від посади нещеплених працівників, якщо вони не можуть перейти на віддалену роботу.

Федеративна Республіка Німеччина

Міністр охорони здоров’я ФРН Йенс Шпан заявив про доцільність у короткостроковій перспективі зобов'язати усіх осіб здавати негативний тест на Covid-19 при в’їзді до Німеччини незалежно від статусу безпеки країни, з якої прибувають, та способу перетину кордону.

США

Компанія Pfizer заявила, що після щеплення третьою дозою її вакцини Pfizer/BioNTech проти коронавірусу рівень антитіл проти штаму «Дельта» у п’ять разів вищий, ніж після другої дози. Йдеться про людей віком від 18 до 55 років, які отримали вже третю дозу вакцини. У категорії людей у віці від 65 до 85 років після третьої дози Pfizer/BioNTech рівень антитіл проти штаму «Дельта» в 11 разів вищий, ніж після другої дози.

Республіка Ірак

Цільова група по "COVID-19" при Регіональному уряді Курдистану  зобов'язала державних службовців пройти вакцинацію від "COVID-19", оскільки рівень захворювання в Іраку знову виріс.

Держава  Кувейт

Уряд заявив, що тільки громадянам, які пройшли вакцинацію від коронавірусу, буде дозволено виїжджати за кордон з 1 серпня. Правило виключає дітей у віці до 16 років, тих, у кого є довідка міністерства охорони здоров’я про неможливість вакцинації, а також вагітних жінок, у яких є довідка про вагітність, видана владою.