29.11.22 Україна і світ – проти російської агресії. Санкції в дії

11/29/2022
singleNews

Рада ЄС одноголосно ухвалила рішення додати порушення санкцій проти росії до списку кримінальних злочинів.

Фінляндія готова прийняти взимку ще 10 тисяч українців.

Бельгія надасть 150 тисяч євро допомоги для підтримки української культури та допоможе закладам культури і медіа генераторами.

Уповноважений польського уряду у справах безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин повідомив, що державні органи білорусі надали фальшиві дані про нібито масову міграцію українців до білорусі з країн ЄС, зокрема з Польщі.

Пентагон розглядає пропозицію компанії Boeing надати Україні малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb). Ці боєприпаси могли б дозволити Збройним Силам України завдавати ударів на відстань до 150 км.

«Інформація щодо підготовки до референдуму про приєднання західних областей України до Польщі є дезінформацією та черговою спробою розпалити суперечки між Польщею та Україною», – заявив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

«Територіальна цілісність України має бути відновлена. А для цього останнє слово має бути за українською владою. Але єдине, що може завершити цей конфлікт – це військова поразка росії», – сказав міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом.

Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія та Швеція обіцяють надавати подальшу економічну, військову та гуманітарну підтримку Україні та посилювати санкції проти рф.

Європейський Союз у межах нової угоди між Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК) і Фондом енергоефективності України надасть до 25 мільйонів євро у формі грантів об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на ремонт пошкодженого війною житла.

Словенія долучиться до тренувальної місії ЄС і допоможе з лікуванням поранених українців, а також передасть Україні реанімобіль для транспортування недоношених дітей.

рф

Через політико-економічний бойкот росії з боку провідних держав світу завантаженість готелів рф рівня «п’ять зірок» менше 5 %–10 %. «Минулий рік був не таким поганим завдяки зростанню потоку гостей з арабських країн, яких цього року практично немає», – заявив засновник компанії іvashkevich нospitality івашкєвіч.

Кількість мешканців у готелях москви в жовтні зменшилась на 58 % порівняно з аналогічним періодом минулого року.

На росії заморозили два важливі фармацевтичні проєкти, які з 2019 року фінансувались за рахунок спеціальної держпрограми: московський ендокринний завод будував у брянській області підприємство для випуску специфічних фармсубстанцій, з яких мав виробляти ліки. Планувалось додатково створити 993 робочі місця та виробляти 23 тонни активних субстанцій щорічно. У мінпромторзі пояснюють ситуацію відсутністю імпортного обладнання, аналогів якого немає на рф, зростання вартості проєктів через подорожчання будматеріалів та нестачу бюджетних коштів на їх подальше втілення.

Будівельній індустрії рф не вистачає майже 25 % робітників, кваліфікованих інженерів – 46 %. Причину дефіциту кадрів фахівці бачать не лише у мобілізації росіян на війну проти України, а також у переїзді деяких спеціалістів за кордон та повернення трудових мігрантів до себе на батьківщину, де попит на робочу силу також зростає. За даними опитування національної асоціації інфраструктурних компаній та sherpa group, 90 % представників найбільших дорожньо-будівельних компаній рф заявили, що 2023 року очікують на погіршення ситуації.