Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 09.04.2021

4/9/2021
singleNews

Ісламська Республіка Афганістан

Внаслідок збройного нападу бойовиків руху «Талібан» на поліцейську дільницю у передмісті афганської столиці – місті Пагман загинув один співробітник поліції, ще один отримав поранення.  

Сирійська Арабська Республіка

Бойовики терористичного угруповання ІД під час своєї найбільшої операції з моменту поразки псевдохаліфата у 2017 році викрали у провінції Хама 11 мирних жителів, які, на їхню думку, є «інформаторами» сирійського уряду.

Також загін іділівців взяв штурмом поліцейську дільницю у невеликому місті Аль-Саан, розташованому у провінції Саламія, та захопив у полон вісім солдатів і поліцейських.  

Спецназ Туреччини ліквідував двох бойовиків YPG, які готували теракт у зоні проведення операції «Оливкова гілка» на північному заході Сирії.

Республіка Мозамбік  

У нещодавно звільненому від бойовиків місті Пальма на півночі Мозамбіку поруч із готелем знайдено 12 обезголовлених іноземців. Громадянство загиблих встановлюється.

М’янма

8 квітня під час розгону акцій протесту проти влади військової хунти загинули 16 людей.

Спеціальний посланник глави ООН у М'янмі Крістін Шренер Бургенер відвідає Таїланд для консультацій із представниками країн азіатського регіону з метою обговорення ситуації у М'янмі.

Влада США розширила список санкцій у зв'язку з військовим насильством  у М'янмі, додавши до нього ще одну компанію цієї країни.