Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 16.06.2021

6/16/2021
singleNews

Ісламська Республіка Афганістан

14 червня урядові сили оборони і безпеки у дев'яти провінціях Афганістану знищили 160 бойовиків "Талібану" та понад 100 поранили.

15 червня сили безпеки атакували укриття талібів у провінції Гільменд: 18 бойовиків убито, дев'ять поранено.

У провінції Нангархар невстановленими особами здійснено декілька нападів на персонал, який займався вакцинацією дітей від поліомієліту: п'ять осіб вбито, чотири отримали поранення.

Держава Ізраїль

ХАМАС здійснив запуск повітряних куль з горючими речовинами і вибухівкою з метою підпалів населених пунктів Ізраїлю. У відповідь винищувачі Армії оборони Ізраїлю атакували військові об'єкти ХАМАС у Секторі Гази.

Республіка Ірак

Сили ППО Іраку відбили атаку двох безпілотних літальних апаратів над Багдадом: один був збитий поблизу військового табору «Ер-Рашид», інший  – у районі аль-Гірттан.

Три військовослужбовці загинули під час вибуху бомби на виїзді з міста Бані Саад. У терористичному акті звинувачують угруповання «Ісламська держава».

Сирійська Арабська Республіка

Турецька розвідка (MİT) схопила в Сирії і доставила до Туреччини одного з ватажків терористичної організації ДЕАШ Касима Гюлера, розшукуваного за червоним циркуляром Інтерполу.

Федеративна Республіка Сомалі

У Могадішо поблизу військово-тренувальної бази терорист-смертник підірвав себе у черзі призовників. Загинули понад 20 людей, 30 поранені.

14 червня урядові сили безпеки у районі Нижня Джуба ліквідували 16 бойовиків організації «Аш-Шабаб».

Федеративна Республіка Нігерія

Невідомі особи здійснили збройні напади на мирних людей та вбили 25 осіб: у районі Агату штату Бенуе – 11, у районі Басса у Плато – 14. Ще п’ятеро були поранені. Під час нападу спалено кілька будинків, знищено велику кількість великої рогатої худоби.

Республіка Колумбія

Понад 35 військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості через вибух у військовій частині в Кукуте. Поліція вважає, що це був теракт.