Огляд терористичної активності у світі станом на 22.02.2021

2/22/2021
singleNews

Держава Лівія

21 лютого на міністра внутрішніх справ Лівії Фатхі Башагу було скоєно замах. Бойовики обстріляли кортеж глави МВС на шосе в районі Джанзуре, що на заході від Тріполі. Міністр не постраждав, проте один з його охоронців отримав поранення. Поліцією було знищено одного з нападників, а решта заарештована.

21 лютого відбулися збройні зіткнення в центрі лівійської столиці Тріполі. Бойовики з Аз-Завії, за підтримки екстремістських угруповань з Бенгазі і Дерни, взяли під контроль площу Мучеників. Водночас вони намагалися захопити будівлю МВС.

Ісламська Республіка Афганістан 

20 лютого внаслідок низки вибухів у м. Кабул загинуло щонайменше п'ять осіб, двоє – поранені. Наразі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за теракти.

Сирійська Арабська Республіка

21 лютого військовослужбовці Туреччини ліквідували трьох бойовиків угруповання «YPG» (сирійське крило терористичної організації РКК) у зонах операції «Джерело миру» та «Щит Євфрату» на півночі Сирії.

Республіка Ірак

По авіаційної базі в місті Балад, розташованому на північ від столиці країни Багдад, було здійснено чотири ракетних обстріли, внаслідок чого постраждала одна людина.