Військові навчання рф і Китаю – інструмент впливу на країни Індо-Тихоокеанського регіону та Заходу

10/15/2024
singleNews

рф і Китай впроваджують політику використання спільних військових навчань як інструмент впливу на країни Індо-Тихоокеанського регіону та Заходу.

Зокрема 14 жовтня російські та китайські ВМС у рамках військово-морського патрулювання провели навчання з протичовнових стрільб у північно-західній частині Тихого океану.

Крім того, Пекін оголосив новий раунд військових навчань «Joint Sword – 2024B» навколо Тайваню. Їхнє завдання – тренування блокади ключових портів, встановлення регіонального контролю, нанесення ударів по морських і наземних цілях.

Нагадаємо, що в середині вересня росія та Китай вже проводили масштабні військово-морські та повітряні навчання «Океан-24» у водах Тихого та Північно-Льодовитого океанів. Заявлялося, що у навчаннях взяли участь понад 400 військових кораблів, підводних човнів і допоміжних суден, а також понад 120 літаків і 90 тисяч військовослужбовців.

Також 14 жовтня міністр оборони рф бєлоусов у Пекіні провів переговори з главою МО КНР Дун Цзюнем. Візит російської делегації до Китаю свідчить про високу актуальність для москви зміцнення військових зв’язків із Пекіном, особливо на тлі зростання напруженості в Індо-Тихоокеанському регіоні.