Академія зовнішньої розвідки України: співпраця та структурні реформи на шляху до євроатлантичної інтеграції

7/20/2020
singleNews

У 2019 році тепер вже колишній Інститут СЗРУ було реформовано в Академію зовнішньої розвідки України, що здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації співробітників СЗРУ та інших розвідувальних органів України.

У процесі навчання фахівців сектору безпеки й оборони України Академія активно впроваджує досвід партнерських спецслужб і держав-членів НАТО. За результатами набутого викладачами Академії досвіду на навчальних курсах і тренінгах на постійній основі здійснюється оновлення навчальних програм на профільних кафедрах.

З метою запровадження науково обґрунтованих принципів управління кадровим складом, удосконалення кадрового менеджменту в розвідувальних органах України Академією розширено співпрацю з іншими розвідувальними органами України за напрямами спеціальної професійної підготовки.

В Академії також запроваджено навчальний курс підвищення кваліфікації керівного складу підрозділів СЗРУ та курс підвищення кваліфікації «Управління персоналом», що значно сприяє професійному зростанню під час службової діяльності. Навчальні матеріали таких щорічних курсів побудовані на основі досвіду діяльності держав Північноатлантичного Альянсу у сфері управління персоналом.

Спільно з іншими розвідувальними органами України Академія СЗРУ планує та безпосередньо бере участь у проведенні міжнародних конференцій високого рівня, круглих столів, семінарів та наукових досліджень у рамках платформи Україна – НАТО з вивчення досвіду протидії гібридній війні проти України. Так, співробітники Академії стали активними учасниками навчального модуля «Створення національної стійкості в умовах гібридної війни» в рамках річного модульного навчального курсу з питань державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції України «100 чемпіонів», організованого Програмою НАТО – Україна з професійного розвитку спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції Кабінету Міністрів України.