Фейк: «Росія бореться із сучасними формами колоніалізму»

7/8/2024
singleNews

Опис фейку БРЕХНЯ

Росія як складова російської імперії та СРСР завжди боролася з колоніалізмом. Сучасним прикладом такої боротьби є участь російських військ у підтримці Сирії. Про це заявив голова комісії з питань захисту суверенітету та запобігання втручання у внутрішні справи РФ Андрій Клімов.

Спростування ПРАВДА

Попри те, що з XV по XX століття західні імперії справді були колоніальними, і для своєї розбудови не гребували злочинами проти корінного населення Азії, Африки та Америки, Росія водночас була і найголовніше – залишається такою ж колоніальною імперією.

Росія розширила свої межі до сучасних саме за рахунок завоювання корінних народів Степу, Сибіру та Півночі. Протягом XVIII-XX століття російська імперія також захопила Україну, Польщу, народи Балтії, Фінляндію, Середню Азію та Кавказ.

Сучасна Росія веде неприховану неоколонізаційну політику в ЦАР, країнах Магрибу та Близькому Сході за допомогою своїх військ, найманців та спецслужб. Росія займається також дезінформацією, зокрема експлуатуючи антиколоніальний порядок денний.

Щодо «допомоги Сирії», то насправді Росія, прикриваючись боротьбою з тодішньою загрозою ІДІЛ, по факту захистила режим Асада від повстання сирійського народу проти тоталітаризму, вчинивши масові злочини проти мирних мешканців.

Росія поширює свої фейки про нібито історичну відданість боротьбі з колоніалізмом для того, щоб заручитись підтримкою країн Глобального Півдня. Проте ці наративи є брехливими.