12.02.24 Україна і світ – проти російської агресії. Санкції в дії

2/12/2024
singleNews

Японія планує виділити 15,8 мільярда єн (106 мільйонів доларів США) допомоги на підтримку відновлення України від наслідків війни.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав конгрес США ухвалити пакет військової допомоги Україні на $ 60 млрд. На його переконання, схвалення конгресом пакета допомоги «надішле правильний сигнал російському президенту, що марні його надії на те, що він просто повинен почекати достатньо довго, поки підтримка друзів України в Європі, Північній Америці та інших країнах ослабне».

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства  Ріші Сунак назвав «смішними» аргументи путіна, якими він намагається виправдати своє вторгнення в Україну.

Глава оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії полковник Тармо Кундла вважає, що майбутні президентські вибори в рф  матимуть вплив на ситуацію на полі бою в Україні.

Франція передала освітнім закладам Київщини шість тисяч планшетів.

рф

Уряд Ірландії відмовив у видачі віз співробітникам російського посольства через підозру у шпигунстві. Крім того, з країни вислано двох російських аташе з питань оборони, які підтримують тісний зв'язок з російськими спецслужбами чи безпосередньо підпорядковуються їм, перебуваючи за кордоном.

Естонія продовжить будівництво лінії оборони на кордоні з росією, – заявив глава Міноборони республіки Ханно Певкур, також збільшаться закупівлі боєприпасів, зброї та військової техніки.

Естонія разом із союзниками провела навчання Talvelaager («Зимовий табір») з ведення бойових дій у зимових умовах.

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне серйозно сприймає побоювання через те, що потенційно росія у майбутньому може напасти на когось із членів НАТО.

Глава Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген заявив, що не виключає можливості нападу росії на країну-члена НАТО.

За підсумками четвертого кварталу 2023 року частка росіян, які вдруге звертались до мікрокредитних організацій за позикою, становила 83,4 % від загальної кількості позичальників, що стало максимальним показником із третього кварталу 2020 року.

На рф ускладнюють процедури надання кредитів як для бізнесу, так фізичним особам: у корпоративному сегменті жорсткість до позичальників стала порівнянною з весною 2022 року, коли ключова ставка становила 20 %, а для фізосіб навіть більше. У банках попередили населення про неминуче подальше посилення кредитних умов для роздрібних позичальників, а цєнтральний банк рф продовжує вживати додаткових заходів щодо ускладнення видачі кредитів позичальникам.

російські суди 2023 року визнали банкрутами рекордну кількість росіян – 350,8 тис. осіб (усього з жовтня 2015 року, коли було запроваджено таку процедуру, до кінця 2023-го суди визнали неспроможними 1,1 млн. громадян рф). У 96,6 % випадків росіяни самі ініціювали судову процедуру особистого банкрутства. У середньому кредиторам вдавалося отримати від банкрутів лише 6 % суми боргу, у 69,2 % справ вони не отримали нічого.

2023 року на рф було визнано 7,4 тис корпоративних банкрутств, найбільше – у будівництві (1 822), торгівлі (1 812) та операціях з нерухомим майном (734).

У лікарнях і поліклініках тимчасово окупованого рф Криму не вистачає 500 лікарів і 1 тис. працівників молодшого і середнього медперсоналу.

У госдумі рф підготували законопроєкт про повну заборону розміщення реклами в соцмережах та на інших інтернет-майданчиках, де критикують чинну владу і кого на росії називають «іноземними агентами».

російська сторона надала білорусі знижки в розмірі  до 40 % на залізничні перевезення за маршрутами міжнародного транспортного коридору «сєвєр-юг», а також за напрямом порту в санкт-пєтєрбургє. Мета проєкту – постаратися якось залучити транзит вантажопотоків з Індії, Ірану та країн Перської затоки через російську територію до Європи.