Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 07.04.2021

4/7/2021
singleNews

Ісламська Республіка Афганістан

У провінції Кандагар автобус наїхав на міну, встановлену на узбіччі шосе Кандагар – Герат. Внаслідок вибуху чотири людини загинули, 14 отримали поранення.

Сирійська Арабська Республіка

На півночі Сирії бійці сил спеціального призначення збройних сил Туреччини ліквідували 9 бойовиків YPG, які намагалися потрапити у зону проведення операції «Джерело світу».

У місті Телль-Тамер (провінція Хасеке) поблизу турецької військової бази на двох протипіхотних мінах підірвалися військовослужбовці Туреччини – чотири загинули і сім поранені.

У місто Ідліб прибули 88 вантажівок з гуманітарною допомогою ООН.

М`янма

Міністр МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що ЄС незабаром запровадить економічні санкції проти членів військової хунти. «Ми обурені тим, що відбувається у М'янмі, де два місяці тому стався військовий переворот. Ситуація в країні з того часу постійно погіршується, зокрема, під час останніх вихідних днів загинули два десятки маніфестантів», – зазначив  глава МЗС Франції.

Держава Лівія

Глава Президентської ради Лівії Мухаммед Юнус аль-Менфі повідомив, що в Лівії створена Комісія з національного примирення, мета якої – встановлення соціального миру в країні. Він зазначив, що це дасть змогу об'єднати народ, повернути суспільству віру в справедливість.