Огляд терористичної активності у світі станом на 16.02.2021

2/16/2021
singleNews

Сирійська Арабська Республіка

В ідлібській зоні деескалації було зафіксовано 35 обстрілів з боку позицій терористичного угруповання «Джабхатан-Нусра»: у провінції Ідліб – 19,
у провінції Латакія – 12, у провінції Алеппо – два, в провінції Хама – два.

Держава Ізраїль

Ізраїльські спецслужби викрили в Юдеї та Самарії канали фінансування осередків ХАМАСу. В морському порту Ашдод було затримано кілька контейнерів з різними товарами, гроші від реалізації яких планувалися для підтримки ХАМАСу.

Демократична Республіка Конго

На населений пункт Індалія в провінції Ітурі було здійснено терористичний напад, внаслідок якого загинуло 14 осіб.

Ісламська Республіка Афганістан

Екс-голова розвідки Афганістану Р. Набіль заявив, що терористична діяльність в Афганістані здійснюється «Талібаном» за прямої підтримки розвідки Пакистану.

Республіка Ірак

Увечері 15 лютого по міжнародному аеропорту в місті Ербіль в Іракському Курдистані, де розгорнуті американські військові, було здійснено декілька ракетних ударів. Внаслідок атаки загинула одна людина та шестеро поранені, зокрема військовослужбовець США. Попередньо встановлено, що обстріли здійснювалися з сільської місцевості в провінції Ніневія або ж із району Хамданія під Мосулом. Консульство США в Ербілі оголосило про надзвичайний стан. У нанесенні ракетного удару підозрюються бойовики «ІД».

Центральноафриканська Республіка

У місті Бамбарі поновилися бойові дії. Бойовики організації UPC  об’єдналися з «Коаліцією патріотів за зміни» і відмовилися дотримуватися Хартумських угод. 15 лютого бойовики обстрілювали ділянку траси Бамбарі–Іппі, міста Іппі та Батібла потрапили до «сірої зони».