Україна руйнує наративи пропаганди рф щодо звинувачень у антисемітизмі

7/22/2024
singleNews

росія використовує антисемітизм і звинувачення України в нацизмі та фашизмі як частину своєї пропаганди, як частину своїх військових зусиль. Про це заявила на брифінгу спецпосланниця США з моніторингу та боротьби з антисемітизмом Дебора Ліпштадт.

У тридцяті роковини терористичної атаки на єврейський центр Аргентинської ізраїльської асоціації (18 липня 1994 року), внаслідок якої загинуло 85 осіб різних національностей, Україна стала 38 підписантом Глобальних рекомендацій з протидії антисемітизму. Це вкотре спростовує наративи російської пропаганди. За словами пані Ліпштадт, Рекомендації продовжують «набирати підписи» підтримки країн світу та міжнародних організацій, а приєднання нашої країни до процесу «було дуже зворушливим».

Боротьба з різними формами ненависті (расизм, антисемітизм, ісламофобія та інше) – це складний процес і потребує значних зусиль на міжнародному рівні. «...Ненависть не закінчується лише на одній нації. Це починається з євреїв – це не закінчується євреями. Як історик Голокосту, я знаю, що якби нацисти перемогли – це суперечить фактам, але ми досить впевнені, що багато інших націй (груп) зазнали б такого поводження», – вважає спецпосланниця США з моніторингу та боротьби з антисемітизмом Дебора Ліпштадт.