21.07.24 Україна і світ – проти російської агресії. Санкції в дії

7/21/2024
singleNews

«Ми хочемо такого миру, який захистить територіальну цілісність і суверенітет України. Європейський Союз не шукає війни, ми не є стороною цієї війни. Ми шукаємо миру, але цей мир має ґрунтуватися на виживанні України, на (збереженні) її суверенітету та територіальної цілісності. Саме це зараз захищають українці», – наголосив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина, з огляду на власну історію, повинна міцно стояти на боці демократії та на боці України, яка за неї бореться сьогодні.

Сполучене Королівство відновить виготовлення артилерійських стволів для підтримки артсистем в Україні.

За словами заступника міністра оборони Польщі Павла Залевського, добровольці, які зголосяться до Українського легіону, будуть «призвані до української армії за українськими правилами в українських консульських установах», а на польській землі «пройдуть базовий вишкіл, який забезпечить польська армія».

Порівняно з минулим роком Україна збільшила обсяги експорту зерна – щомісяця в середньому експортується сім мільйонів тон.

рф

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що Сполучені Штати готують нові санкції проти китайських компаній, які підтримують війну росії в Україні, під прицілом можуть опинитися банки.

Спецпосланниця США з моніторингу та боротьби проти антисемітизму Дебора Ліпстадт зазначила, що рф намагається використовувати антисемітизм як пропагандиську зброю проти України.

Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти двох керівників (юлії панкратової і дениса дегтяренка) кіберзлочинного угруповання cyber ​​army of russia reborn (carr), що здійснює операції проти об’єктів критичної інфраструктури по всьому світу.

Іспанська Цивільна гвардія  затримала трьох проросійських хакерів з групи noname057(16), які здійснювали атаки на союзників України.

За результатами соцдослідження, більшість громадян Грузії (69 %) вважають головним ворогом своєї країни росію, і цей показник зростає порівняно з попередніми роками.

На тлі запроваджених США санкцій проти мосбиржи та її дочірніх компаній –  национального расчетного депозитария і национального клирингового центра, а також вимоги Центрального депозитарію цінних паперів Казахстану завершити до 10 серпня всі операції із російськими цінними паперами, казахстанський брокер NGDEM Global скуповує російські акції та облігації вдвічі дешевше їхньої вартості на мосбирже. Власники активно позбавляються російських паперів через невизначеність подальшої ситуації на фондовому ринку.

Намагаючись приборкати споживчі настрої населення та не допустити надмірні трати, правительство рф підвищило до 35 % ставки мит на низку імпортованих товарів із «недружніх» до рф країн, зокрема, на кондитерські вироби та продукти з какао, цукерки, печиво, пиво, вино, свинцеві акумулятори та батареї, рушниці та гвинтівки. Розмір мита на какаовмісні продукти збільшився до € 0,6 за кг, шоколадні цукерки – € 0,73 за кг, печиво з какао або шоколадом та вафлі – € 0,35 за кг. Під підвищене мито у 35 % потрапили також парфуми, косметика та мийні засоби, для пива мито встановлено в розмірі € 0,1 за літр, для вина – 20 %, але не менше ніж $ 1,5 за літр.

Чистий прибуток російського банківського сектору знижується другий місяць поспіль: у червні він скоротився на 12 %, до 225 млрд руб., у травні –  на 16 %, до 255 млрд руб. У другій половині року доходи банків скорочуватимуться в умовах зниження темпів кредитування населення.

На рф у першому півріччі імпорт кормів для свійських тварин скоротився на 40 %, до 28,4 тис. тон.

Проведення російського «международного авиационно-космического салона» (макс) знову скасовано та перенесено на 2025 рік. Востанніє макс проводився в 2021 році, після російської агресії проти України його переносять щороку.

З 1 серпня наймачі рб зможуть брати на роботу іноземців на низку спеціальностей, навіть якщо люди не мають дозволу на постійне проживання в країні. До переліку робітничих професій і посад службовців минтруда и соцзащиты рб включило 53 професії, від бетонників, тваринників та слюсарів до лікарів-фахівців та інженерів. На 20 липня у загальнореспубліканському банку вакансій розміщено вже 164 058 пропозицій від наймачів.

самопроголошений президент рб лукашенко запропонував відправляти ув'язнених на ліквідацію наслідків урагану. «У нас понад 20 тис. сидільців і так званих політв'язнів. Туди, на просіку…», – заявив лукашенко.

російський «аэрофлот» несподівано задіяв на рейсах з москви до мінська свої далекомагістральні літаки Airbus і Boeing, місткість пасажирів яких від 300 до 400 пасажирів. На думку фахівців основна причина такої заміни – гостра нестача цілих середньомагістральних лайнерів (140–180 пасажирів) і надлишок далекомагістральних. Проблему вирішують об'єднання двох рейсів в один.

кгб рб прийняв рішення про визнання екстремістським формуванням чату в Telegram «Медики. Гродно».