11.10.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

10/11/2021
singleNews

Королівство Данія

У той час, як кількість випадків COVID-19 збільшується в Данії на національному рівні, ситуація зовсім інша в будинках для літніх людей. Тут спостерігається помітне зменшення кількості мешканців, які мали позитивний результат на Сovid-19.  За оцінкою Національного інституту сироваток, це пов’язане з тим, що  на 36 тижні після щеплення почали ревакцинувати мешканців таких закладів третьою дозою вакцин. На думку технічного директора Інституту Т. Г. Крауса, це вказує на те, що бустерні вакцини працюють.

Ісламська Республіка Іран

За словами представників міністерства охорони здоров’я Ірану, в країні продовжується вакцинування другими дозами співробітників дипломатичного корпусу. Для першого щеплення використовуються винятково власні вакцини.

Окрім того, вакциновано понад 64,4 млн. жителів, з яких 19,3 млн отримали вже другу дозу вакцини.

Держава Катар

Незважаючи на запроваджене з 6 жовтня послаблення антиковідних обмежень, правоохоронні органи Держави Катар продовжують здійснювати посилений контроль за дотриманням населенням протиепідемічних заходів. Зокрема МВС було виявлено та доставлено до прокуратури 135  людей, з яких: 132 – за порушення «маскового режиму», 2 – за недотримання карантину, 1 – за відсутність встановленого у їхні смартфони спеціалізованого програмного забезпечення EHTERAZ (дає змогу контролювати переміщення інфікованих і тих, хто перебуває на самоізоляції). Відповідно до місцевого законодавства порушення карантинних обмежень тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу до 200 тис. катарських ріалів (55 тис. доларів США) або позбавлення волі до 3 років.

Аналіз наявної інформації свідчить про тривале покращення епідеміологічної ситуації за рахунок перевищення кількості тих, хто одужує, над кількістю нових хворих та зниження загальної кількості хворих. Органи влади та управління Катару продовжують втілювати превентивні заходи з метою протидії поширенню COVID-19.

Алжирська Народна Демократична Республіка

Поточна епідеміологічна ситуація в Алжирі залишається стабільною, свідченням чого є щоденне зменшення кількості позитивних випадків захворювання на коронавірус та падіння рівня смертності. Станом на сьогодні 10 млн. 200 тис. громадян АНДР отримали першу дозу вакцини від коронавірусу.  Кількість людей, які отримали дві дози вакцини, доступних в Алжирі, становить близько 5 млн. осіб.

Міністр молоді та спорту Алжиру А. Себгаг  офіційно повідомив, що відвідування вболівальниками футбольних матчів  та доступ до інших спортивних подій здійснюватиметься виключно за умови проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу та пред’явлення спеціального медичного сертифіката. Уже з 25 серпня 2021 року адміністративно-технічним персоналом Алжирської федерації футболу розпочато кампанію вакцинації напередодні наступного спортивного сезону 2021–2022 років.

Арабська Республіка Єгипет

Відповідно до інформації міністра охорони здоров’я та народонаселення Єгипту Хали Заєд, протягом поточного тижня очікується прибуття з США до Єгипту 5 млн. доз вакцини проти коронавірусу Moderna.

Крім того, МОЗ АРЄ продовжуються переговори з материнською компанією Moderna щодо укладання угоди, яка б дала можливість налагодити виробництво окресленої вакцини в АРЄ на потужностях єгипетської холдингової компанії з виробництва вакцин VACSERA.

Єгипет успішно розпочав та здійснює виробництво вакцини Sinovac/VACSERA за рахунок виробничих потужностей державної компанії VACSERA, яка орієнтована на місцевий та африканський ринки.